NAMIOT.
Swego czasu w latach młodości dużo wedrowałem z plecakiem nie tylko po górach wiec uzbierało mi się w sumie 5 namiotów w tym budka wędkarska ( wędkowałem ponad 30 lat)
Ostatnio jak pisałem poprzednio nabyłem duży namiot rodzinny, śpimy w jednej części natomiast nie zabieramy drugiej sypialni i mamy przestrzeń na swój sprzęt-rowery, wózeczek , sakwy)
Wszystko pod jednym dachem. Namiot ciężki 13 kg, ale rozłożony na 2 rowery + wózek nie stanowi dużego obciążenia dla pojedynczej osoby.
WÓZECZEK ROWEROWY
Z uwagi na zainstalowanie przedniej przerzutki w tylnej piaście nie mam możliwości przyłączenia do roweru wózka jednokołowego, nocowanie do bagażnika wydaje mi sie nietrafne, nie mam zaufania do tego typu połączenia, za duże obciążenia pójda na 2 małe śrubki # 4-6 mm.
Zdecydowałem się na wózek dwukołowy. Po kilku wypadach pakuję się następująco:
Cieżki sprzęt na sakwy rowerowe, natomiast lżejsze ale bardziej objętościowe ( przestrzenne) idą do wózka ( spiwory, materace, ubrania, itp)
Woże dodatkowo składane turystyczne krzesełka i stolik.
Z wózkiem 2-kołowym jest inna specyfika jazdy, dodatkowe opory, inne wejscia w zakrety, omijanie wąskich ścieżynek, cieższa jazda przez grzazki czy piaszczysty odcinek drogi. Ale w koncu jade dla przyjemności a nie dla bicia rekordów dziennych przebiegów. Jeszcze zastanawiam sie na ładowarka solarna do ładowania telefonów i akumaulatorków do aparatu foto.
SAKWY.
Mam sakwy firmy CUMULUS, no i tu nie jestem za bardzo zadowolony, mimo dodatkowych pelerynek przeciwdeszczowych przy silnych opadach od strony koła woda przedostaje się do środka. Do przyszłego roku wymienię je na sakwy CROSSO.
I to by było na tyle o moim sprzęcie.
Jak zamieścić zdjęcie ???
Prosiłbym na przyszłość, o większą dbałość przy pisaniu postów. Chodzi m.in. o duże litery, znaki przestankowe, ortografię i gramatykę. O poprawną składnię zdań.
Poprawiłem też polskie "ogonki". Dbałość o pisownię, świadczy o szacunku dla czytelników.
[ya1]
Temat przeniosłem w inne miejsce. Nie spełnia wymogów działu "Testy i opinie". Żeby te opisy miały jak największą wartość dla ew. przyszłych użytkowników zobacz Zasady pisania. Nieformalne opisy i luźne dyskusje prowadzimy w Sprzęt turystyczny lub Sprzęt rowerowy.
Szkoda, że nie rozbiłeś postu na poszczególne grupy zagadnień [rower, namiot... osobno]. Prędzej zawiązałaby się w przyszłości ciekawa dyskusja. Może przekopiuj poruszane zagadnienia do osobnych wątków? Poprawię potem oryginalny tekst, usuwając niepotrzebny tekst przeniesiony w inne miejsce i te moje uwagi [użytkownik ma ograniczony czas edycji, a jeśli ja bym to zrobił, widniałbym jako autor tekstu].
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum